What and How?

This guide currently is only in Turkish language. 

 

Siteye nasıl üye olunur?

vav.mbirgin.com 'a üye olunmadan da belli bir oranda istifade edilebilirse de, asıl işlevi üye olunduğunda kendini gösterir. Zira o zaman üyenin istatistikleri tutulur ve zorlandığı kelimeler sistem tarafından tespit edilip onlara ağırlık verilir.

Üye olmak için kayıt formunu doldurmak yeterlidir.

 

Nasıl yeni bir liste oluşturulur?

vav.mbirgin.com 'da öğrenmek istediğiniz kelimeleri listenize eklemeniz gerekmektedir. Birden fazla liste oluşturma hakkına sahipsiniz. Liste oluşturmak ve var olanları düzenlemek için, oturum açtıktan sonra menüde kullanıcı adınızın üzerine tıkladığınızda açılan alt menüden "My Wordsets" öğesine tıklayınız.
 

Listeye nasıl kelime eklenir?

Sistemde oturum açtıktan sonra, öğrenmek istediğiniz kelimeleri, daha önceden ekli olanlar arasından seçip listenize eklemeniz gerekmektedir. Sistemde bulunmayan kelimeleri kendiniz ekleyebilirsiniz. Sistemde bulunan kelimeleri listenize 2 şekilde ekleyebilirsiniz.

  1. Bir kelimeyi arayıp bulduktan sonra onun detay sayfasına gidiniz. Alt kısımda belirecek olan listelerinizden birini seçerek kelimeyi ilgili listenize ekleyebilirsiniz.
    Örnek kelime: squirrel

  2. Kelimeleri tek tek listenize eklemek yerine, başka kullanıcıya ait var olan bir listeyi açıp tüm kelimeleri yahut öğrenmek istediklerinizi seçtikten sonra sayfa altında bulunan "Add selected words to" açılır kutusunda bulunan listelerinizden birine tıklayarak, seçtiğiniz kelimeleri topluca o listeye ekleyebilirsiniz.
    Örnek liste: Simple Words

 

Seçtiğim Kelimelerle Nasıl Oynarım?

Bir liste (wordset) oluşturup içerisine kelimeler eklediniz. Şimdi sadece o listeye eklediğiniz kelimelerle oynamak istiyorsunuz. Bunun için My Stats sayfasını açtığınızda listeleriniz Wordsets başlığı altında görülür. Oynamak istediğiniz listenin yanında yer alan "Play" linkine tıkladığınızda, sadece o listedeki kelimeler sorulur.

Tüm kelimelerle oynamak isterseniz "Play with all words by ..." linkine tıklayabilirsiniz.

 

Sesli ve Müzikli Kelimeler / Musical Words

Öğrenmeye çalıştığınız kelimeleri Türkçe anlamlarıyla beraber fon müziği eşlğinde dinlemek hem eğlenceli hem de zahmetsiz bir şekilde kelimelerin daha iyi öğrenilmesine katkıda bulunabilirdi, öyle değil mi?

O halde, Tools menüsü altında yer alan özgün Musical Words aracını deneyip farkını bizzat müşahede edin!

Bu araç ile, sık hata yapılan yahut Last 100 Words listesine eklenen kelimeleri seçip fon müziği eşliğinde, İngilizce kelimelerin telaffuzunun ve Türkçe anlamlarının seslendirildiği bir MP3 dosyası oluşturmak mümkündür. Daha sonra oluşturulan bu ses dosyası kullanıcının bilgisayarına yahut cep telefonuna yüklenebilir ve defalarca dinlenebilir.

Fon seçenekleri (music), kelimeler arası süreyi (Space Between Words), kelimelerin ve müziğin ses yüksekliğini (Words Volume, Music Volume),  kelime sayısını (Word Count) belirleyip Create Audio butonuna tıklandığında yaklaşık 2 dakika içerisinde MP3 dosyası üretilmiş olacaktır.

 

İstatistik Bilgisi / My Stats

Listelerimize (wordset) eklediğimiz toplam kelime sayısı, oynadığımız kelime sayısı, yanlış yapılan kelime sayısı, ortalama kelime eşleştirme süresi gibi bilgilere bu sayfadan ulaşılabilir.

Ayrıca ilgilendiğimiz kelimelerin bizim için oluşturduğu zorluk seviyesini görebileceğimiz bir grafik yer almaktadır.

 

Hatalı Kelimelerime Nereden Ulaşabilirim?

Tools menüsünde yer alan Mistakes (session) öğesine tıklandığında birkaç listeyi görme seçeneği bulunmaktadır.

  • Late Responded: Eşleştirirken en çok oyalanılan kelimeleri listeler
  • Bookmarks: Bookmarks listesine eklenen son kelimeleri listeler
  • Current Session Mistakes: Son oturumda yanlış yapılan kelimeler… Bu kelimeler kısa süreli olarak tutulmaktadır. Belirli aralıklarla sıfırlanabilmektedir.

 

Last 100 Words Listesi Nedir?

Last 100 Words listesi bir nevi elek özelliğinde çalışır ve içerisinde 100 öğe barındırır. Kullanıcı listelerine yeni kelime eklediğinde, bu listede yer alan ve kullanıcıya kolay gelen bir kelime silinir ve yeni kelime bu listeye eklenir. Böylece en çok zorlanılan 100 kelimenin bu listede tutulması hedeflenir.

Ayrıca, istenilen kelimeler Last 100 Words listesine eklendiğinde, sadece bu listede yer alan kelimelerle oyun oynanabileceği gibi, istenirse bu listeyi Musical Words uygulamasında kullanmak da mümkündür.

 

Vakit Kaybettiren Kelimeler

Yeni kelimeler ekliyor ve onlarla oynuyoruz. Üzerinde en çok oyalandığımız kelimeleri görebilsek iyi olurdu sanki, diye iç geçiriyorsanız, işte imkân!

Ana menüde kullanıcı adınızın üzerine gelin ve Late Responded öğesini seçin. Ortalama kaç saniyenizi aldığını da görebileceğiniz, üzerinde en çok oyalandığınız kelimeler karşınızda olacaktır.

 

Dinle ve Eşleştir / Word Listening

Öğrendiğiniz kelimeleri bir de tersinden oynayıp pekiştirin!

Word Listening oyununda, anlamı Türkçe verilen kelimenin yabancı dilde hangi kelimeye karşılık geldiğini buluyoruz.

Ayrıca, bu oyunda kelimeler sesli olduğu için, dilerseniz sadece dinleyerek, gözü kapalı bir şekilde de oynayabilirsiniz.

 

Cümle Kurmaca / Making Sentence

İngilizce cümle yapısını anlamaya yarayacak, öğrenilen kelimelerin cümleler içerisinde nasıl kulanıldığını görmemize ve onları kullanma becerimizi arttırmaya yönelik bir oyun…

Henüz yeni yeni geliştirilmektedir. Zamanla daha kapsamlı bir hal alabilecektir.

 

Publish: 2016-09-15 Update: 2019-04-29 | View: 4673

Feedback


Contact - About - Help - ⚾ Switch Theme